Pink Ribbon

Gepubliceerd 30 september 2010 door Sannie

De oorsprong van Stichting Pink Ribbon en de 'oktober borstkankermaand' ligt in een gezamenlijke inspanning van Borstkanker Vereniging Nederland, KWF Kankerbestrijding, The American Womens Club The Hague en Estee Lauder. Met name dankzij de financiele bijdrage van The American Womens Club The Hague, heeft het Pink Ribbon symbool gestalte gekregen. Tijdens hun beroemde Pink Gala hebben de Amerikaanse expat-vrouwen fondsen geworven, waardoor in 2003 Stichting Pink Ribbon een feit was. In 2007 heeft Stichting Pink Ribbon zich verzelfstandigd en werkt zij niet langer meer onder de vleugels van BVN.

 

Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. We richten ons met name op de bewustwording van borstkanker onder de Nederlandse bevolking en geven voorlichting over de risicoxe2x80x99s die tot deze ziekte kunnen leiden. 


De xe2x80x98Pink Ribbonxe2x80x99 is al jaren hxc3xa9t symbool van de strijd tegen borstkanker. Al vanaf begin jaren negentig werd het roze lintje in Amerika gebruikt door verschillende partijen. Een van die partijen is de Susan G. Komen Breast Cancer Foundation. Zij deelden roze strikjes uit tijdens de door hun georganiseerde 'Race for the Cure'.

 

De geschiedenis van het roze lintje begint met een samenwerking tussen Evelyn H. Lauder, Senior Corporate Vice President van The Estxc3xa9e Lauder Companies en Alexandra Penney, destijds de hoofdredacteur van Self Magazine. Alexandra wilde een roze lint op de cover van een special over borstkanker plakken, maar dat was veel te duur. Daarop bood Evelyn aan om de roze linten te verspreiden via alle Estxc3xa9e Lauder verkooppunten, gratis en zonder voorwaarden. De Pink Ribbon was een feit.

 

Om het roze lintje ook in Nederland op de kaart te zetten werd in 2003 Stichting Pink Ribbon opgericht door Borstkanker Vereniging Nederland in samenwerking met Estee Lauder en The American Womenxe2x80x99s Club in Den Haag. Stichting Pink Ribbon weet in samenwerking met haar partners, waaronder KWF Kankerbestrijding, het Nederlandse bedrijfsleven en vele particulieren, het roze lintje bekendheid te geven. Zo kleurt Nederland in de oktobermaand roze om aandacht te vragen voor borstkanker.

43469772
 

Advertenties

3 reacties op “Pink Ribbon

 • Geef een reactie !!

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s

  minoesjka2

  minoesjka's leventje

  Melody Music

  Als driehoek hoef je niet door een rondje, sta vierkant achter jezelf

  Mijn dagboek

  door Niels van Veen

  Mijn dagboek

  door Judith van Veen

  %d bloggers liken dit: