Voila.nu

Gepubliceerd 22 april 2010 door Sannie

Degene die al wat langer meelezen weten dat wij voor de emigratie hulp hebben gehad van Irma vanVoila.nu . Zonder haar zou het allemaal een stuk moeilijker gegaan zijn. Elke maand heeft Voila.nu een nieuwsbrief per mail en Irma had nu gevraagd of wij het leuk vonden om hierin iets te vertellen over onze emigratie. Dit is het stukje geworden :

Voila….deze maand in onze nieuwsbrief
Open Huizen Route 24 april De Boer & Partners
Nationale Nederlanden gestopt met buitenlandverzekeringen
Informatie Bureau Belgische Zaken
Aanvraag voorlopige teruggaaf
Stylisten House of KIKI timmeren aan de weg
Gratis Emigratiecheck
Zij gingen u voor….

Zij gingen u voor…..Marco, Sandra, Yannick en Kaylinn
We liepen al jaren met plannen om Nederland te verlaten. Maar toch nooit doorgezet. De afstand, taal en noem maar op. En toen gingen buren van ons naar Belgixc3xab. Een mooi land en nog betaalbare prijzen voor de huizen. Na een keertje bij hun op bezoek te zijn geweest begon het bij ons ook te kriebelen.

Al vrij snel hebben we de knoop doorgehakt en ons huis te koop gezet. Dit was begin juli 2009. Via Google kwamen we op de site van Voila.nu terecht. En daar vonden we al heel wat info. We hebben met haar en gesprek gehad waar we nog heel wat wijzer werden. De afspraak gemaakt dat we als het zover was wederom contact zouden opnemen. We waren al naar huizen aan het kijken maar echt bezoeken wilde we pas als ons huis verkocht werd. En toen kwam er ineens een bod begin november en zijn wij in Bocholt en omgeving wat huizen gaan bekijken. En ons droomhuis gevonden.
De hele emigratie ging toen in sneltreinvaart, met 7 weken moesten we ons huis uit en naar Belgixc3xab vertrekken. Nu is het normaal al heel wat werk maar in 7 weken. We waren blij dat Irma van Voila.nu ons op alle fronten heeft bijgestaan. Het werkt hier allemaal toch net even wat anders dan in Nederland en dan is het handig als je iemand hebt die de weg kent. Huis

Intussen zitten we hier nu al weer bijna 4 maanden en bevalt het ons prima. We hebben best moeten wennen, er zijn toch heel wat verschillen met Nederland. Toch vreemd, we wonen net over de grens maar je merkt het wel ! Ziektekosten, verzekeringen maar ook bijvoorbeeld testament, alles gaat hier net wat anders. Je leert ook geduld te hebben hier, het gaat hier wat langzamer,denk bijvoorbeeld aan inschrijven bij de gemeente. Wij hebben ruim drie weken gewacht op een agent die moest komen controleren en die vervolgens met twee minuten weer weg wasxe2x80xa6.Maar aan de andere kant is dat ook xc3xa9xc3xa9n van de reden dat we naar Belgixc3xab zijn gegaan, de rust en de ruimte. Een ander verschil is de school. Beide kinderen gaan hier de hele dag naar school, in Nederland is dat pas vanaf 4 jaar. En ook op school is het wat anders, toch wat meer gedisciplineerd. U tegen de juf en elkaar bijvoorbeeld, moest onze zoon aan wennen. Maar ondertussen spreken ze beiden al een aardig woordje Vlaams en hebben zij hun draai gevonden. We zijn blij met de stap die we hebben genomen.

Denk je er ook over om deze stap te zetten zouden we zeggen laat je goed informeren over de voor-en nadelen en verschillen, als je wilt ga ervoor ! Zoals wij hebben geroepen in het ergste geval komen we over enkele jaren weer terug en zijn we een hele ervaring rijker. Maar voorlopig zitten we hier prima en willen we hier graag oud worden.

Vriendelijke groeten van Marco, Sandra, Yannick en Kaylinn.

Advertenties

7 reacties op “Voila.nu

 • Leuk verhaaltje geworden. Nu zijn wij niet van plan om richting Belgixc3xab te verhuizen.. het zou eerder Duitsland worden…. maar het is wel handig als je dan een beetje hulp krijgt.

 • Mooi stukje heb je geschreven.
  Ik snap heel goed hoor waarom jullie daar naartoe zijn verhuisd…
  Het liedje van Anouk geeft mij ook iedere keer kippenvel (vorige logje)

  Groetjes Melissa

 • Wat is het een leuk stuk geworden!! Een vriend van mij woont ook in Belgie en hij zou er nooit meer weg willen, ondanks het feit dat hij er wel eens tegenop loopt dat zijn werk hier in Nederland is.

 • Geef een reactie !!

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s

  minoesjka2

  minoesjka's leventje

  Melody Music

  Nihil fit sine causa

  Mijn dagboek

  door Niels van Veen

  Mijn dagboek

  door Judith van Veen

  %d bloggers liken dit: