Bocholt

Gepubliceerd 12 december 2009 door Sannie

Bocholt, verrassend in Limburg

In het uiterste noorden van de provincie Limburg, grenzend aan Nederland, verborgen in het groen: daar vind je de gemeente Bocholt. De ideale plaats om te onthaasten! In deze prachtige omgeving waar de mensen vriendelijk en hartelijk zijn, voelt iedereen zich meteen thuis.

De bewegwijzerde fiets-, wandel- en ruiterroutes geven je verschillende mogelijkheden om kennis te maken met Bocholt en omgeving. Ze maken Bocholt tot een paradijs voor fietsers, wandelaars en ruiters.

Wie Bocholt zegt, denkt meteen aan Bocholter bier. De plaatselijke brouwerij Martens heeft dan ook sinds 1758 haar stempel op de gemeente gedrukt. Hier maakt men het typische xe2x80x9csezoensbierxe2x80x9d. Bier dat tijdens de winter gebrouwd wordt, om xe2x80x99s zomers gedronken te worden. Tegenover de brouwerij vind je het grootste brouwerijmuseum van Europa. In dit 4000 mxc2xb2 grote museum bracht brouwer Jan Martens meer dan 700 oude brouwerijtoestellen samen.

De Bocholtenaren worden ook wel xe2x80x98de torenkruiersxe2x80x99 genoemd. Deze naam hebben ze te danken aan de verplaatsing van de toren van de St.-Laurentius kerk in 1910. Omdat de kerk te klein werd voor het groeiend aantal inwoners verplaatste men de toren 9,4 m. Bocholt haalde met deze unieke prestatie de wereldpers. Wil je meer te weten komen over dit huzarenstukje, over de rol van de toenmalige burgemeester, pastoor en brouwer, breng dan een bezoekje aan ons torenverplaatsingsmuseum.

Wie een bezoek brengt aan Bocholt vindt zeker een geschikte overnachtingsplaats. Naast 2 hotels heeft Bocholt 2 moderne campings, 10 vakantiehoeves, 1 Bed & Breakfast, 9 bivakhoeves en 5 terreinen voor tentenkampen. Er is ook een passantenhaven voor pleziervaartuigen aan de Zuid-Willemsvaart en er zijn twee grote recreatiecentra. Als je naar Bocholt komt, mag je zeker niet vergeten een bezoek te brengen aan de prachtige natuurgebieden xe2x80x9cLozerheidexe2x80x9d en "Kempenbroek". Lozerheide is een uniek natuurgebied dat gevestigd is in de vroegere wateringen tussen de Zuid-Willemsvaart en het kanaal Bocholt-Herentals. Haar fauna en flora zal u zeker bekoren.

Tot ziens xe2x80xa6 in Bocholt!

Advertenties

2 reacties op “Bocholt

 • zeker tot ziens in bocholt maar dan niet in een hotel of zo maar lekker bij jullie in je mooie huis, ik ben heel nieuwsgierig, vind het wel jammer dat we een zaterdag niet mee kunnen, maar aan de andere kant als we woensdag (23 dec.) komen zijn we er tenminste een hele dag, vind ik eigenlijk wel fijner

 • Geef een reactie !!

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s

  minoesjka2

  minoesjka's leventje

  Melody Music

  Als driehoek hoef je niet door een rondje, sta vierkant achter jezelf

  Mijn dagboek

  door Niels van Veen

  Mijn dagboek

  door Judith van Veen

  %d bloggers liken dit: