Dierendag

Gepubliceerd 4 oktober 2009 door Sannie

Nederland viert 79e dierendag

Nederland viert vandaag de 79e dierendag. ANP

RIJSWIJK (ANP) – Voor de 79e keer viert Nederland zondag dierendag. Op een dierenbeschermingscongres in 1929 in Wenen werd 4 oktober uitgeroepen tot dierendag. Nederland stelde de diervriendelijke dag een jaar later in. Nederland viert vandaag de 79e dierendag. De

datum is bewust gekozen. Franciscus van Assisi, de grondlegger van de kloosterorde der Franciscanen, stierf op 4 oktober 1226 op 44-jarige leeftijd. Franciscus stond bekend als grote dierenvriend. Zijn preek tot de vogels sprak door de eeuwen heen tot de verbeelding en gaf anderhalve eeuw geleden inspiratie voor de oprichting van dierenbeschermingsverenigingen in Europa. In 1228 werd hij heilig verklaard.

De Dierenbescherming vindt dierendag inmiddels te commercieel geworden en is vorig jaar gestopt met het vieren van deze dag. Ter vervanging staat de vereniging een dag later stil bij de ‘vergeten dieren’. De Dierenbescherming vindt dat het belangrijker is om iets te doen voor de miljoenen dieren die worden verwaarloosd, of vastzitten voor hun vlees of vacht. Iets doen voor deze beesten heeft meer zin dan een nieuw speeltje aan je hond, of een lekker hapje aan je kat te geven. Wel reikt de Dierenbescherming zondagavond lintjes uit aan dierenbeschermers tijdens het vergeten-dierengala in Amsterdam.

Images_2

Advertenties

Geef een reactie !!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

minoesjka2

minoesjka's leventje

Melody Music

Nihil fit sine causa

Mijn dagboek

door Niels van Veen

Mijn dagboek

door Judith van Veen

%d bloggers liken dit: