Blogstress

Gepubliceerd 29 mei 2007 door Sannie

Nieuwste webtrend: blogstress

Leuk, een weblog. Tenminste, bij genoeg inspiratie. Een blog kan ook een loden last worden, met blogstress als gevolg.

Bijna 750.000 Nederlanders zijn ooit een weblog begonnen. Maar niets treuriger dan een blog dat niet wordt bijgehouden. En dat gebeurt. Want: exc3xa9n op de drie beginners houdt het bloggen binnen drie maanden voor gezien. Een blogger die doorgaat, mxc3xb3et schrijven. Ook zonder inspiratie. Liefst elke dag. Blogstress ligt dan op de loer.

xe2x80x98Nou, lang niks van me laten horen, maar nu toch maar weer xe2x80x98s een verhaaltje.xe2x80x99 Tessa schrijft over haar leven op haar weblog. Ze had al een tijdje niets gepost. Aan deze bijdrage is goed te merken dat hij niet uit pure inspiratie is geboren. Want een weblog bijhouden vereist doorzettingsvermogen. En het mag natuurlijk overal over gaan. Maar daar zit tevens een valkuil: je hebt de kat gehad, de nieuwe fiets en je buurman, maar waar moet je nu in xe2x80x98s hemelsnaam weer over schrijven?

Frank Janssen voelt af en toe druk van zijn bezoekers. Op zijn weblog Frankwatching.com melden zich geregeld mensen die willen weten xe2x80x98waar zijn lange verhalen blijvenxe2x80x99.

Janssen: xe2x80x98Soms lijkt het wel alsof ik openbaar bezit ben.xe2x80x99 En internet, weet hij, dat is always on, en uitermate verslavend. xe2x80x98Ik vind dat er zes dagen per week iets nieuws op mijn weblog moet staan. Je bent nooit gesloten, zelfs niet in vakanties.xe2x80x99

Als het goed is, bouwt een blogger een schare vaste bezoekers op die regelmatig reageert op zijn gepubliceerde hersenspinsels. En die bezoekers kan je niet zomaar laten vallen. Ze verwachten wat van je. En ze lopen zxc3xb3 bij je weg.

Weblogger Merel Roze had toen ze begon met zichzelf afgesproken iedere dag een stukje te schrijven. Maar ook Roze, wier blog veel vaste bezoekers trekt xe2x80″ wel 4.000 per dag xe2x80″, lukt het niet meer. xe2x80x98Ik heb al een tijd niks vruchtbaars uit mijn pen gekregen. Ik vind het gek om een week niet te bloggen. Soms voelt het echt als een moetjexe2x80x99. En als Roze niks nieuws schrijft, dan klagen haar bezoekers steen en been.

Sommige bloggers houden het hoofd koel. Heleen van Lier heeft al een dikke maand niets gepost. xe2x80x98Ik krijg wel reacties van mensen die klagen dat ik niet mxc3xa9xc3xa9r publiceer. Maar ik post wanneer ik zin en inspiratie heb.xe2x80x99 Paul Molenaar, directeur van Ilse Media, schrijft ook onregelmatig. xe2x80x98Pas als je je veel gelegen laat liggen aan wat anderen van je vinden, ja, dan krijg je misschien last van blog-stress.xe2x80x99

Jeroen Steeman weet daar alles van. Hij heeft al een jaar niets gepost op zijn blog minitrue.nl. Hij is te druk met professioneel bloggen voor GroenLinks. xe2x80x98Hoe langer je niet schrijft, hoe hoger de drempel weer te beginnen. Je geeft aan je lezers toe dat je een tijd niets hebt gedaan.xe2x80x99

Vanochtend gelezen in De Pers….

Ik heb vandaag in ieder geval geen stress, heb weer een logje gepost !! hihihi

Advertenties

5 reacties op “Blogstress

 • Haha nou dat is wat, blogstress! Ja bloggen zonder inspiratie xc3xa9n als een verplichting, is toch geen bloggen eigenlijk! In ieder geval heb je er dan geen plezier in! En je hebt je weblog toch omdat je er plezier aan beleefd of niet dan? Omdat je leuke en minder leuke dingen wilt delen. Maar een verplichting…nee dat kan en mag het toch echt niet zijn!

  Hihi straks komen er nog Blogtherapeuten!! Mag je op therapeutische wijze xc3xa9xc3xa9n keer in de week gaan bloggen! Nou ja..kunnen er wel om lachen, maar je zou er maar last van hebben…blogstress!! Echt erg!

 • Blogstress kende ik nog niet. Wel de logdip. Nou ja, er moest bij mij ook alle dagen wat nieuws op, maar als ik wat te schrijven heb dan gebeurt dat ook wel en anders maar een dagje niet.

 • Ik ben niet de Tessa die in het stukje staat hoor!! Ik ben ook geminderd in het aantal logjes per week door tijdgebrek eerder dan door geen inspiratie. Het is en blijft een hobby en geen levenswerk. Geen zin, geen tijd, geen inspiratie…dan niet! Maar ik heb wel dat ik bij andere bloggers me wel “zorgen” ga maken als er een tijd geen log meer komt. Stel dat er met mij wat is, ziek, geen internet….weken geen log…dan vind ik dat ik me wel moet beseffen dat jullie daar aan de andere kant van mijn pc misschien ook denken van: Gaat het wel goed met Tessa. Er is wel een nieuwe sociale kring die verwacht dat ik er ben…er is wel een verwachtingspatroon…denk ik meer dan dat mensen van mij iedere week verplicht een logje verwachten om te lezen, maar meer een teken van leven…Dat verschilt per netwerk dat je hier hebt opgebouwd (ik heb voornamelijk moeders als netwerk).
  Conclusie (na een wel heel lange reactie: Ik doe het voor mijn lol!

 • Geef een reactie !!

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s

  minoesjka2

  minoesjka's leventje

  Melody Music

  Als driehoek hoef je niet door een rondje, sta vierkant achter jezelf

  Mijn dagboek

  door Niels van Veen

  Mijn dagboek

  door Judith van Veen

  %d bloggers liken dit: