Opmerkelijk ….

Gepubliceerd 20 februari 2007 door Sannie

Prematuurtje van 22 weken overleeft

MIAMI (ANP) – Een Amerikaanse baby lijkt een record te hebben gevestigd door een zwangerschapsperiode van minder dan 22 weken te hebben overleefd. Het premature meisje mag binnenkort het ziekenhuis verlaten. Dat is voor zover bekend niet eerder gebeurd, meldden Amerikaanse media maandag.

Het meisje dat op 24 oktober veel te vroeg werd geboren woog destijds 284 gram en was niet langer dan een balpen. De artsen in het ziekenhuis in Miami gaven geen cent voor haar overlevingskansen, maar na vier maanden in een couveuse op de afdeling intensieve zorg is dat toch gebeurd.

Ze weegt op dit moment 2 kilo en staat ook de komende maanden nog onder scherp medisch toezicht. Haar ouders hebben haar Amillia genoemd, wat in het Latijn veerkrachtig een hardwerkend betekent.

Advertenties

5 reacties op “Opmerkelijk ….

 • Jee daar kun je je toch helemaal niks bij voorstellen..wat ongelooflijk klein joh! Zou ze daar nu echt niets aan overhouden? Een doorzettertje is het wel, dat blijkt wel!

 • Heb er zelf eigenlijk helemaal niets over gehoord…maar toen ik gister bij pa aan kwam, was het bijna het eerste waar ie het over had! Wist alleen niet precies te vertellen hoe en wat, alleen dat het inderdaad net zo groot was als een balpen! Een groot wonder toch!

 • Geef een reactie !!

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s

  minoesjka2

  minoesjka's leventje

  Melody Music

  Nihil fit sine causa

  Mijn dagboek

  door Niels van Veen

  Mijn dagboek

  door Judith van Veen

  %d bloggers liken dit: